Dagen efter, vad ska man säga?

Såhär precis efter valet är det som många känslor som ska försöka samsas om min uppmärksamhet, samtidigt som jag bara vill gå och lägga mig under en sten. Dock finns den möjligheten inte med bland förslagen till min personliga handlingsplan, faktum är att det bara finn ett rimligt förslag över huvud taget. Bita ihop och se vad man kan göra.

Jag har bestämt mig för att ge mig in i det politiska bloggandet (third time’s a charm?) i hopp om att kunna göra någon skillnad i det politiska landskapet vi har hamnat i. Jag pratar såklart om den oroliga situation vi ser runt om i världen med ISIS som publikt avrättar både araber och västerlänningar och inbördeskriget i Ukraina. Jag jag pratar om främlingsfientligheten som sprider sig i Europa och övervakningshysterin som alla känner till men ingen bryr sig om och mycket mycket mer. Men först en summering av valnatten.

Stämningen på PP’s valvaka i Stockholm var förhållande vis god under hela kvällen. Förväntningarna var låga och följaktningsvis var det ingen som blev särskilt förvånad när “övrigt” visar 0.9%. Visst hade det varit trevligt att spräcka 1% i riksdagsvalet och få valsedlar utdelade nästa val, men det är ett mindre problem. Piratpartiet ses fortfarande inte som ett seriöst parti av medierna så då är det väl inte så konstigt att det är den bilden svenska folket har av oss. Men det är en rant för senare. Vad som gör mig ledsen är att det ser ut som att PP inte kommer in i några kommun eller landstingsfullmäktige. Som Uppsalabo känns det surt att det enda parti som på riktigt värnar om studenters välbefinnande inte får vara med och bestämma i en av Sveriges största studentstäder. Vi kommer inte få ett slutgiltigt valresultat fören på onsdag, men i den preliminära rösträkningen så har PP tappat 222 röster, alltså ett tapp på 0.3 procentenheter.

However, den stora huvudvärken är inte att Piratpartiet inte får några mandat de nästkommande fyra åren, utan att Sverigedemokraterna blivit tredje största parti, att de tar 49 platser i riksdagen och gud vet hur många mandat i kommuner och landsting. Men det är en rant för senare.

Nu råder jag alla att sätta sig ner, andas, smälta detta otroligt svåra läge vi sitter i nu och ta nya tag.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s